Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az irgalom és ítélet Istenének dicsőítése
  2023-07-27 22:59:53, csütörtök
 
  Az irgalom és ítélet Istenének dicsőítése

,,Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben, mert rátekintett szolgálóleányának megalázott voltára: és íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett velem a Hatalmas, és szent az ő neve, irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön. Hatalmas dolgot cselekedett karjával, szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat. Hatalmasokat döntött le trónjukról, és megalázottakat emelt fel; éhezőket látott el javakkal, és bővelkedőket küldött el üres kézzel. Felkarolta szolgáját, Izráelt, hogy megemlékezzék irgalmáról, amint kijelentette atyáinknak, Ábrahámnak és az ő utódjának mindörökké. Mária Erzsébettel maradt mintegy három hónapig, azután visszatért otthonába." (Lukács 1:46-56)

Kálvin János A keresztyén vallás rendszere című főművét ezzel a fontos megállapítással kezdi: "Majdnem minden bölcsességünk, vagyis az igazi és tiszta bölcsesség két részből áll: Isten és önmagunk megismeréséből".
Martyn Lloyd-Jones gyakran említette, hogy a modern evangéliumi egyház egyik fő hiányossága az, hogy nem ismerjük Istent. Mivel nem ismerjük Istent úgy, ahogy kellene, nem ismerjük magunkat sem úgy, ahogy kellene, és ennek következtében inkább magunkra és a saját boldogságunkra összpontosítunk, mint Isten dicsőségére. A Szentírás azonban mindig boldogságot ígér, mint mellékterméket, amelyet Isten kegyelmesen megad azoknak, akik ismerik Őt és keresik az Ő dicsőségét.
Ma egy tizenéves zsidó lány fog minket tanítani, aki, úgy tűnik, sokkal jobban ismerte Istent, mint a legtöbbünk. A szövegünk az a dicshimnusz, amelyet Mária mondott válaszul arra, hogy Erzsébet a Szentlélek által felismerte, hogy Mária a megígért Messiást hordja méhében. Ebben a himnuszban Mária Istent dicsőíti szövetségbeli irgalmáért és igazságos ítéleteiért. Bár valószínűleg csak 15 vagy 16 éves volt, amikor ezeket a szavakat mondta, Mária mélyen ismerte Istent és az Ő irgalmát. Ha nem ismered Istent és az Ő kegyelmes megváltását Jézus Krisztus által, akkor arra bátorítalak, hogy figyelmesen hallgasd meg Mária szavait, hogy megismerd Istent. Ha ismered Istent és az Ő megváltását, akkor a lecke a következő:
Nekünk, akiket Isten megváltott, dicsőítenünk kell Őt irgalmáért és ítéletéért.
A katolikus egyház amit tanít szűz Máriával kapcsolatosan az nem egyezik meg azzal amit a Szentírás tanít Máriáról. A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy nem szeplőtelenül fogant, nem ő a "mennyek királynője", nem ő az életünk, az édességünk és a reménységünk. Nem imádkozhatunk hozzá, mint szószólónkhoz. Ő senkinek sem szerezheti meg vagy adhatja át az üdvösséget, bármennyire is hűségesen imádkozza valaki a rózsafüzért. A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy Máriát nem szabad más hívők fölé emelni. Ugyanakkor azonban nem szabad úgy reagálnunk a katolicizmus téves Mária-tiszteletére, hogy elhanyagoljuk a Máriától való tanulást. Ez a gyönyörű himnusz sokat taníthat nekünk.
1.Az irgalmas Isten:
A.Isten természete:
Mária himnusza tele van információkkal Isten tulajdonságairól. De ez nem hideg, akadémikus információ. Mária Istent dicsőíti, miközben arról elmélkedik, hogy mit tett Isten, amikor őt választotta ki, hogy a Megváltó anyja legyen. "Az én megtartó Istenemben" olvassuk a 47-dik versben, vagyis azt látjuk itt, hogy Mária Istent Megtartójának nevezi, Megváltójának tekinti ami arra utal, hogy Mária tudta, hogy bűnös; a bűnösökön kívül másnak nincs szüksége Megváltóra. A "Megváltó", ,,Megtartó" kifejezésben benne rejlik az a tény, hogy bűneink miatt elveszett és Istentől elidegenedett emberek vagyunk. Mint elveszetteknek, nem csak egy kis lökésre van szükségünk Istentől, hogy a dolgok rendbe jöjjenek. Nem csak néhány tippre van szükségünk, hogyan tegyünk rendet az életünkben, hogyan csiszoljuk az önbecsülésünket, hogyan legyünk sikeresek a családunkban vagy a vállalkozásunkban. A megmentő, megtartó egy radikális kifejezés, amely arra utal, hogy tehetetlenül, reménytelenül elveszettek vagyunk, hacsak Isten az Ő hatalmas erejével nem avatkozik közbe, hogy megmentsen minket.
Isten hatalma egyértelműen kifejeződik abban, hogy Mária úgy utal rá, mint ,,a Hatalmasra, aki nagy dolgokat tett velem" (1:49). Hozzáteszi: ,,Hatalmas dolgot cselekedett karjával" (1:51). A zsoltáros kijelenti, hogy az ég Isten kezének alkotása (Zsolt 8:3; lásd még 2Móz 8:19). Amikor Isten kettéválasztotta Izrael számára a Vörös-tengert, és az egyiptomi sereget vele beborította, a nép azt énekelte, hogy ez Isten fenséges erejű jobb kezének köszönhető (2Mózes 15:6). Itt azonban Mária azt hirdeti, hogy a Megváltó elküldése és Isten ellenségeinek ítéletben való szétszórása az Isten karjának köszönhető. Ahogy az Ézsaiás 59:16 hirdeti, Istent "saját karja segítette". Kálvin így magyarázza Mária szavainak jelentését: "Isten megelégedett saját erejével, nem alkalmazott társakat a munkában, nem hívott senkit, hogy segítséget nyújtson neki". Más szóval, a megváltás kizárólag Isten műve, egyáltalán nem az emberé. Isten mindent megtesz, mi semmit sem tehetünk, csak elfogadjuk az Ő kegyelmi ajándékát.
Mária továbbá azt tanítja, hogy Isten neve szent (1:49). Az Ő neve az Ő személyére, tulajdonságainak összességére utal. Szentnek lenni annyit jelent, mint elkülönültnek lenni. Ebben az összefüggésben a szent kifejezés nemcsak Isten abszolút erkölcsi igazságosságára utal, hanem arra is, hogy az emberek fölött egyedüli szuverén hatalomként elkülönült. Ezért Őt a legnagyobb tiszteletben kell tartani és félni kell Őt.
Hála Istennek, Mária nem csak ezeket az isteni tulajdonságokat közli velünk, különben nem mernénk közeledni Istenhez! A továbbiakban Isten nagy irgalmasságát hangsúlyozza (1:50, 54). Isten irgalma és kegyelme közel áll egymáshoz, mindkettő az Ő meg nem érdemelt jóindulatát hangsúlyozza. De az irgalomnak az a mellékjelentése, hogy Isten könyörületes a mi nyomorúságos állapotunk miatt. Amikor Mária Isten irgalmáról beszél azok iránt, akik félnek Tőle (félik Őt), nem szabad arra következtetnünk, hogy a tiszteletükkel valahogyan kiérdemelték Isten kegyelmét, jóindulatát. Az Ő irgalma mindig érdemtelen abban az értelemben, hogy teljesen az Ő nagy szeretetéből fakad, és egyáltalán nem a teremtményben lévő bármi érdemleges vagy méltó dolog miatt. De amikor Isten megadja az Ő kegyelmét és irgalmát, akkor azok, akik megkapták, hálás tisztelettel válaszolnak Neki.
Mária az Isten irgalmassága mellett azt is hozzáteszi, hogy Isten a jó dolgok adományozója (1:53). Ahogyan a Jakab 1:17 emlékeztet minket: "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás, sem változásnak árnyéka". Jézus azt tanította, hogy még a földi apák is, bár gonoszak, tudják, hogyan adjanak jó ajándékokat gyermekeiknek. Mennyivel inkább ad a mennyei Atya Szentlelket gyermekeinek, akik kérik őt (Lukács 11:13). Ezzel összhangban Mária megmutatja, hogy Isten hűséges szövetségi ígéreteihez (1:54, 55). Bár 2000 év telt el azóta, hogy Isten Ábrahámnak ígéretet tett, Isten nem felejtette el. Amit Isten megígért, azt a maga idejében be is fogja teljesíteni.
Charles Spurgeon arra bátorít bennünket, hogy gondolkodjunk el Isten tulajdonságain, amikor arról ad útmutatást, hogyan magasztalhatjuk az Urat:
,,Kezdd az irgalmával, ha nem tudod a szentségével kezdeni; de vedd sorra a tulajdonságokat, és gondolkodj el rajtuk. Nem tudok Isten egyetlen olyan tulajdonságáról sem, amely ne lenne csodálatosan éltető és erőteljes egy igaz keresztyén számára. Ha bármelyikre is gondolsz, az elragad, és egészen magával ragad. Elborít a csodálat, szeretet és dicséret, amint rájuk gondolsz; megdöbbensz és elámulsz, amint elmerülsz a csodálatos mélységeikben, és minden más eltűnik a látókörödből."
Mária ezt tanítja nekünk Isten természetéről. Továbbá,
B.Isten irgalmának természete
Isten irgalmának és kegyelmének megértése alapvető fontosságú a Vele való kapcsolathoz. Isten kegyelme által, hit által üdvözülünk (Ef 2:8, 9). Ahogyan Krisztus Jézust, az Urat befogadtuk, úgy kell benne járnunk (Kol 2:6). Az Ő irgalmának és kegyelmének kell áthatnia a Vele való mindennapi járásunkat. Figyeljünk meg három dolgot Isten irgalmával kapcsolatban:
Isten irgalma szuverén irgalom. Mária megemlíti Isten irgalmát Ábrahám és utódai iránt (1:55). A Szentírás egyetlen okot ad meg arra, hogy Ábrahám lett hitünk atyja: Isten szuverén módon kiválasztotta őt. Ábrahám pogány ember volt egy bálványimádó családból, egy pogány földön, amikor Isten elhívta őt (Józs 24:2). Miért nem hívta el Isten Ábrahám apját vagy testvéreit? Miért nem a már Kánaán földjén élő embereket? Miért választotta Isten Ábrahám leszármazottait Izsákon és Jákobon keresztül, hogy az Ő népe legyen? Miért nem Izmaelt? Miért nem Ézsaut? Miért nem az egyiptomiakat vagy az oroszokat vagy az európaiakat vagy az indiaiakat vagy a kínaiakat? Nem tudjuk, hogy miért. Csak azt tudjuk, hogy Isten szuverén szándéka miatt választotta ki Izraelt. Mózes azt mondja nekik, hogy nem azért, mert nagyobb számban voltak, vagy mert igazabbak voltak bármely más népnél; egyszerűen Isten szuverén szeretete volt ez irántuk (5Mózes 4:37; 7:7; 9:4; 10:15).
Sokaknak nem tetszik Isten szuverén kiválasztásának tana. Dicsekedni akarnak azzal, hogy ők választották Istent. Igaz, hogy Isten senkit sem üdvözít, ha nem választja Jézust Megváltónak és Úrnak. De az is igaz, hogy senki sem választaná Jézust, ha Isten előbb nem végezte volna el a szuverén kegyelem művét benne, hogy hajlandóvá tegye (János 6:44, 65). Isten világosan kijelenti: ",,Könyörülök, akin könyörülök, és irgalmazok, akinek irgalmazok." Pál így magyarázza: "Nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené" (Róma 9:15, 16). Ez azt jelenti, hogy egyedül Istent kell dicsőíteni üdvösségünkért.
Isten irgalma szövetségi irgalom. Isten szövetséget kötött Ábrahámmal, és többször emlékeztette őt és leszármazottait erre a szövetségre, amely a velük való bánásmódjának alapja. Isten szövetsége biztosít bennünket arról, hogy bár meginoghatunk, Isten nem szegheti meg kegyelmi szövetségét. Ha elkezdett benned egy kegyelmi munkát, biztos lehetsz benne, hogy azt Krisztus Jézus napjáig teljesen be fogja fejezni (Fil 1:6), nem a te teljesítményed miatt, hanem az Úr Jézus Krisztusban lévő kegyelmi szövetségének igéje miatt.
Isten irgalma jóindulatú irgalom. "Éhezőket látott el javakkal" (1:53). Isten szerető Atya, aki gyengéden teszi azt, ami jó a gyermekeinek egész életükben. Bár gyakran nehéz megpróbáltatásokkal, sőt még a halállal is szembe kell néznünk, tudhatjuk, hogy a Jó Pásztor velünk van még a halál árnyékának völgyében is. Ő készített nekünk helyet a mennyben, ahol "letöröl minden könnyet [szemünkről], és nem lesz többé halál, nem lesz többé gyász, sírás és fájdalom" (Jel 21:4). Halleluja!
Amikor szemléljük Istenünk természetét és Krisztusban irántunk való nagy irgalmasságát, csatlakozunk Mária énekéhez: "Lelkem magasztalja az Urat, és lelkem örvendezik Istenben, az én Megváltómban".
De talán elgondolkodtok: "Honnan tudjuk, hogy Isten nagy irgalmasságának tárgyai vagyunk? Mária megmutatja nekünk, hogy kik azok.
2.Azok, akik Isten irgalmasságának tárgyai
Mária számos jellemzőjét említi azoknak, akik Isten nagy irgalmasságának címzettjei.
A.SZEMÉLYESEN ISMERIK ISTENT, MINT MEGVÁLTÓJUKAT.
Mária "Megváltómnak", "Megtartómnak" nevezi Istent (1:47); ez nagyon személyes. Mária zsidó családból származott; a zsidók Isten választott népe voltak. Könnyen gondolhatta volna: "Mi jó zsidó emberek vagyunk. Megtartjuk az ünnepeket és követjük a parancsolatokat. Ennyi kell nekem". Mégis bár erkölcsös fiatal nő volt, aki jó családból származott, már tinédzserként tudta, hogy szüksége van egy Megváltóra. Személyesen bízott Istenben és az Ő Messiásában, mint Megváltójában.
Nem elég, ha Istent a szüleid Megváltójaként ismered. És bizonyára nem elég a szüleid gyülekezetéhez tartozni. Krisztusnak kell a te Megváltódnak lennie. Ez azt jelenti, hogy bűnösnek látod magad, aki megszegte Isten szent törvényét. Bűnös és elítélt vagy az Ő igazságos igazságszolgáltatásának ítélőszéke előtt. Semmit sem tehetsz azért, hogy megszabadulj. Csak annyit tehetsz, hogy az Ő irgalmára bízod magad. Pontosan ezt kell tenned. Ha ezt megteszed, megtapasztalod, hogy Isten lesz a Megváltód. Az az ember, aki így kiáltott fel: "Istenem, légy irgalmas nekem, bűnösnek", megigazulva ment haza (Lukács 18:13).
B.ISTENT KERESIK AZ Ő IGÉJÉBEN.
Mária dicsőítő himnuszát a Szentírás hatja át. Sok tekintetben hasonlít Anna dicsőítő énekéhez (1Sám 2:1-10), de sok más hasonlóságot is találunk a zsoltárokkal és az Ószövetség más részeivel. Bár fiatal lány volt egy olyan kultúrában, amely hajlamos volt a Szentírásban való képzést a fiúkra korlátozni, Mária ismerte a Bibliát. Már láttuk, hogy sokat tudott Isten tulajdonságairól és irgalmáról. Tudta, hogy mit tett Isten az Ő népének történelmében, és mit ígért, hogy mit fog tenni, amikor elküldi Messiását.
Péter arra buzdít bennünket, mint most született csecsemőket, hogy vágyakozzunk az Ige tiszta tejére, hogy azon növekedjünk az üdvösségre, mivel megízleltük, hogy jóságos az Úr (1Pét 2:2,3). Megízlelted már hogy jóságos az Úr? Az Ő Igéjében még sok minden más is van.
C.TELE VANNAK DICSÉRETTEL ÉS ÖRÖMMEL AZ ÚRBAN.
Mária legbensőbb lénye mélyéről ujjongott Istenben. Igazságban imádta Istent, hiszen szavai egyenesen a Szentírásból származnak. De lélekben is imádta Őt, hiszen dicsérete a szívéből jött. Érzelmei is részt vettek benne, így egész lényét magával ragadta Isten csodálatos és fenséges volta, valamint az Ő iránta való kegyelme. Ezt fejezte ki ebben az énekben.
Nem véletlen, hogy a Biblia leghosszabb könyve egy énekeskönyv (Zsoltárok). Isten szereti hallani népe dicséretét. Azt akarja, hogy örömmel töltsön el bennünket, amikor arra gondolunk, hogy mit tett értünk. Ha nem énekelsz, jobb, ha megtanulsz, mert a mennyben a szentek összegyűlnek a trón előtt és éneklik: "Méltó a Bárány, aki megöletett, hogy erőt és gazdagságot és bölcsességet és hatalmat és tisztességet és dicsőséget és áldást kapjon" (Jel 5:12). Az ember legfőbb célja, hogy dicsőítse Istent, és örökké gyönyörködjön benne. Azok, akik megkapták az Ő kegyelmét és irgalmát, dicsérettel és örömmel lesznek tele.
D. NAGYRA TARTJÁK ISTENT ÉS KICSIRE MAGUKAT.
Már láttuk, hogy Mária milyen nagynak látja Istent. De figyeljük meg azt is, hogy utal "az Ő szolgálóleányának megalázott voltára (rabszolgájának alázatos állapotára)" (1:48); és megemlíti, hogy Isten "megalázottakat emelt fel" (1:52). A szó jelentése "alázatos". Azt is kijelenti, hogy azok, akik megkapták Isten irgalmát, félnek tőle (1:50). Az élő Istennel találkozók egységes tapasztalata, hogy elborzadnak az Ő nagyságától, és megrémülnek saját semmiségük és bűnösségük miatt az Ő szent fényében.
Egy népszerű szerző, aki a világot járva teológiai előadásokat tart, és aki egy elismert teológián tanít, azt állítja, hogy nem szabad magunkat bűnösöknek tekintenünk, sőt még csak nem is kegyelemből megmentett bűnösöknek, hanem inkább szenteknek, akik időnként vétkeznek. (Neil Anderson) Azt mondom, hogy nem ismeri Istent és a Bibliát. Egységes tapasztalata mind az Isten szentjeinek a Bibliában, mind azoknak, akik Vele együtt jártak az egyháztörténelemben, hogy minél közelebb kerülnek Istenhez, annál inkább megvetik magukat, mint jelentéktelen, méltatlan bűnösöket. Ahogy Kálvin kifejti a Keresztyén vallás rendszere című főművében(1.1.2):
,,Bizonyos, hogy az ember soha nem jut el önmaga tiszta megismeréséhez, hacsak nem tekintett először Isten arcára, majd a szemlélődésből leszállva önmagát vizsgálja meg. Mert mindig igaznak, egyenesnek, bölcsnek és szentnek látszunk magunk előtt - ez a büszkeség mindannyiunkban veleszületett -, amíg világos bizonyítékokkal meg nem győződünk saját igazságtalanságunkról, aljasságunkról, ostobaságunkról és tisztátalanságunkról. Ráadásul nem vagyunk így meggyőződve, ha csak magunkra nézünk, és nem az Úrra is, aki az egyetlen mérce, akihez ezt az ítéletet mérni kell."
Minél inkább látjuk, hogy milyen nagy az Isten, annál inkább érzékeljük majd saját bűnösségünket, ami arra késztet minket, hogy még inkább magasztaljuk az Ő bőséges irgalmát irántunk Krisztusban.
E.ÉHESEK, DE ISTEN MEGELÉGÍTETTE ŐKET.
"Éhezőket látott el javakkal" (1:53). Ez elsősorban a lelki, nem pedig a fizikai éhségre utal. Jézus azt mondta: "Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert megelégíttetnek" (Mt 5:6). Igen, megelégíttetnek majd Istenben és az Ő bőséges kegyelmében, ugyanakkor még mindig éhezni és szomjazni fognak még többre belőle.
De jegyezzük meg: a jóllakottság előfeltétele, hogy éhesek legyünk. Ha tele vagy a saját önigazságoddal, akkor nem vagy lelkileg éhes. Ha úgy gondolod, hogy alapvetően jó ember vagy, és jó lenne egy kicsit belekóstolni Istenbe, hogy Ő segíthetne kerekebbé tenni az életedet, akkor nem vagy éhes. Az éhes emberek nem vagány, magabiztos, a legtöbbet tudó emberek. Az éhes emberek kétségbeesettek. Tudják, hogy elpusztulnak, ha nem találnak hamarosan élelmet. Isten azokat tölti meg, akik felismerik kétségbeesett lelki állapotukat, és felkiáltanak: "Ments meg, Uram, vagy elpusztulok". Ő ad nekik "jó dolgokat", minden lelki áldást a mennyekben, Krisztus Jézusban (Ef 1:3). Így megelégednek, és mégis mindig többre vágynak belőle.
Jó lenne, ha mindenki felismerné, hogy szüksége van Isten szabadítására, és megtapasztalná az Ő irgalmát, ahogyan Mária is. De az ő éneke világossá teszi, hogy egyesek elutasítják Isten irgalmát, és az Ő ítélete alá kerülnek. Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem tartozunk közéjük, meg kell néznünk, hogy kik:
3.Azok, akik Isten ítéletének tárgyai.
Mária úgy jellemzi ezeket, mint "szívük szándékában felfuvalkodottakat" (1:51). A büszkeség az eredendő bűn, amely a Sátánt a mélybe taszította. Éva büszkeségére apellált, hogy olyan lehet, mint Isten, és ő elbukott. A Biblia kijelenti: "Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad" (1Pét 5:5). Komoly dolog, ha Isten ellened van! Csatlakoznunk kell Isaac Watts himnuszíróhoz, aki azt mondja, hogy a keresztre tekintve, ahol a dicsőség fejedelme meghalt, megvetést zúdít minden büszkeségére.
Nemcsak büszkék, azok akik Isten ítélete alatt állnak, hanem önmagukban hatalmasak, de Isten előtt nem. Ők "uralkodók", akiket Ő letaszított a trónjukról (1:52). Nabukodonozorhoz hasonlóan nem veszik észre, hogy Isten az, aki "uralkodik az emberiség birodalmán, és annak adja, akinek akarja" (Dán 4:17, 25).
Végül, akik Isten ítélete alatt állnak, bővelkednek az evilági javakban, de Isten előtt szegények (1:53, "gazdagok"; lásd Lukács 12:21). Az, aki Isten irgalmának tárgya, lehet, hogy anyagi javakkal van megáldva, de mélyen tudatában van annak, hogy ő egy sáfár, aki számot fog adni Istennek. Azok azonban, akik Isten ítélete alatt állnak, semmibe veszik az Urat, és vagyonukat saját élvezetükre pazarolják, nem gondolva a szegényekre vagy Isten szándékára.
B.Elítélésük:
Figyeljük meg, hogy Isten elítéli ezeket az embereket: Isten szétszórja a büszke embereket (1:51), megdönti az uralkodókat (1:52), és üres kézzel küldi el a gazdagokat (1:53). Milyen ijesztő szavak! Isten nem egyszerűen elhanyagolja vagy figyelmen kívül hagyja az ilyen embereket. Aktívan szétszórja őket, ledönti őket, és üres kézzel küldi el őket! Azt mondhatod: "Miért teszi ezt Isten? Nem azt akarja-e, hogy minden ember üdvözüljön?" Igen, Ő gondoskodik mindazokról, akik hozzá jönnek, de nekik az Ő feltételei szerint kell jönniük, nem az övék szerint.
Utálom, hogy ezt kell mondanom, de Isten nem egy vallási áruházat üzemeltet! Vagy az Ő módján jössz Hozzá, mint bűnös, akinek szüksége van Megváltóra, vagy egyáltalán nem jössz. Isten nem alkudozik. Ha megbánod büszkeségedet, önzésedet és bűneidet, és a kereszthez jössz, Ő kiárasztja rád bőséges irgalmát. Ha ragaszkodsz a saját igazságodhoz, önbecsülésedhez és elégedettségedhez, Isten üresen küld el téged. És ha Isten üresen küld el téged, akkor a szó abszolút értelmében üres vagy! Az örökkévalóságban nem vár rád semmi más, csak a külső sötétség, ahol sírás és fogcsikorgatás lesz.
Következtetés:
D. L. Moody mondta: "Krisztus senkit sem küld el üresen, csak azokat, akik tele vannak önmagukkal". A laodiceai gyülekezet keresztény gyülekezetnek vallotta magát. Úgy tűnt, hogy a dolgok az ő szemszögükből nézve elég jól mennek abban a gyülekezetben. Azt mondták: "Gazdag vagyok, gazdaggá lettem, és semmire sincs szükségem". Isten perspektívája egy kicsit más volt: "Nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen". (Jel 3:17). Az Úr azt mondta nekik, hogy térjenek meg. Azt mondta annak a gyülekezetnek: "Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja a szavamat, és kinyitja az ajtót, bemegyek hozzá, és vele vacsorázom, ő pedig énvelem" (Jel 3:20).
Az ajánlat még mindig áll. Ha megbánod bűneidet, és Jézus Krisztushoz kiáltasz, hogy üdvözítsen, Isten kegyelmesen kiárasztja rád irgalmát. Akkor énekelheted majd Mária énekét: "Lelkem magasztalja az Urat, és lelkem örvendezik Istenben, az én Megváltómban (Megtartómban)". Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: kettéválasztotta, nabukodonozorhoz, tulajdonságairól, tulajdonságainak, örökkévalóságban, kétségbeesettek, következtetnünk, parancsolatokat, tulajdonságokat, irgalmasságának, magasztalhatjuk, mellékjelentése, összpontosítunk, ostobaságunkról, önbecsülésünket, mindannyiunkban, megelégíttetnek, tulajdonságáról, bizonyítékokkal, igazságosságára, megállapítással, önbecsülésedhez, leszármazottait, kiválasztásának, fogcsikorgatás, megalázottakat, üdvösségünkért, megtapasztalod, boldogságunkra, megismeréséhez, teljesítményed, aljasságunkról, tiszteletükkel, információkkal, önigazságoddal, gyülekezetéhez, szívük szándékában, keresztyén vallás, modern evangéliumi, saját boldogságunkra, tizenéves zsidó, megígért Messiást, himnuszban Mária, szavakat mondta, katolikus egyház, katolicizmus téves, gyönyörű himnusz, irgalmas Isten, 47-dik versben, bűnösökön kívül, dolgok rendbe, családunkban vagy, Mária Erzsébettel, Kálvin János, Martyn Lloyd-Jones, Mária Istent, Jézus Krisztus, Mária Istent Megtartójának, Amikor Isten, Ezért Őt, Hála Istennek, Amikor Mária Isten, Isten Ábrahámnak, Amit Isten, Charles Spurgeon, Ahogyan Krisztus Jézust, Isten Ábrahám, Jézust Megváltónak, Krisztus Jézus, Jézus Krisztusban, SZEMÉLYESEN ISMERIK ISTENT, MINT MEGVÁLTÓJUKAT, ISTENT KERESIK AZ IGÉJÉBEN, TELE VANNAK DICSÉRETTEL ÉS ÖRÖMMEL AZ ÚRBAN, NAGYRA TARTJÁK ISTENT ÉS KICSIRE MAGUKAT, Neil Anderson, Ahogy Kálvin, ISTEN MEGELÉGÍTETTE ŐKET, Krisztus Jézusban, Isaac Watts, Jézus Krisztushoz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Krisztinától  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Gizike bar...  Volt egy...  Ünnepelj csak  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Április 22. a Föld napja,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ázzal aki csak szép  Emlék  A keserű igazság  Ez a jó az alvásban.  Palóc Grand Canyon  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Tehetségtelen gyerek nincs.  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A végzet az  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Szép estét  A fenyő nem szép fa, (...)  Paul David Tripp Április 23  Ez a jó az alvásban.  Gábor Dénes gondolata 
Bejegyzés Címkék
szívük szándékában, keresztyén vallás, modern evangéliumi, saját boldogságunkra, tizenéves zsidó, megígért Messiást, himnuszban Mária, szavakat mondta, katolikus egyház, katolicizmus téves, gyönyörű himnusz, irgalmas Isten, 47-dik versben, bűnösökön kívül, dolgok rendbe, családunkban vagy, radikális kifejezés, zsoltáros kijelenti, egyiptomi sereget, megváltás kizárólag, szent kifejezés, emberek fölött, legnagyobb tiszteletben, isteni tulajdonságokat, továbbiakban Isten, tiszteletükkel valahogyan, teremtményben lévő, világosság Atyjától, földi apák, mennyei Atya, maga idejében, szentségével kezdeni, igaz keresztyén, csodálatos mélységeikben, bálványimádó családból, pogány földön, egyiptomiakat vagy, oroszokat vagy, európaiakat vagy, indiaiakat vagy, szuverén kegyelem, könyörülő Istené&#8221, velük való, kegyelmi munkát, gyermekeinek egész, halál árnyékának, zsidók Isten, szüleid Megváltójaként, szüleid gyülekezetéhez, olyan kultúrában, fiúkra korlátozni, szívéből jött, szentek összegyűlnek, trón előtt, ember legfőbb, népszerű szerző, világot járva, elismert teológián, ember soha, szemlélődésből leszállva, büszkeség mindannyiunkban, egyetlen mérce, ítéletet mérni, fizikai éhségre, jóllakottság előfeltétele, saját önigazságoddal, kicsit belekóstolni, éhes emberek, legtöbbet tudó, mélybe taszította, kevélyeknek ellenáll, alázatosoknak pedig, keresztre tekintve, dicsőség fejedelme, emberiség birodalmán, evilági javakban, szegényekre vagy, büszke embereket, ilyen embereket, övék szerint, vallási áruházat, kereszthez jössz, saját igazságodhoz, külső sötétség, laodiceai gyülekezet, ajtó előtt, kettéválasztotta, nabukodonozorhoz, tulajdonságairól, tulajdonságainak, örökkévalóságban, kétségbeesettek, következtetnünk, parancsolatokat, tulajdonságokat, irgalmasságának, magasztalhatjuk, mellékjelentése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.